Caută
Close this search box.

Serie A are 98% dintre jucători vaccinaţi cu ambele doze

serie a

Serie A, prima ligă italiană de fotbal, a anunţat că 98% dintre jucătorii săi s-au imunizat cu ambele doze de vaccin contra COVID-19, contribuind la menţinerea desfăşurării campionatului fără amânări şi sincope, transmite Reuters.

Vaccinarea în masă a jucătorilor din Serie A a contribuit şi la înregistrarea unui număr scăzut de jucători infectaţi cu noul coronavirus. Jucătorii din Italia au început vaccinarea şi cu doza a treia, dar Serie A nu are încă date clare despre numărul acestora.

În Premier League, la mijlocul lunii octombrie, 81% dintre jucători primiseră cel puţin o doză, iar 68% ambele doze. Fundaşul Giorgio Chiellini, de la Juventus, unul dintre liderii Naţionalei Italiei, a făcut un apel către jucători să se vaccineze cu a treia doză, la începutul lunii decembrie, pentru a-i proteja pe cei mai expuşi.

În ultimele săptămâni, Serie A s-a confruntat cu câteva cazuri pozitive, cum ar fi cele ale lui Bryan Cristante, Gonzalo Villar, ambii de la Roma, Diego Demme, Matteo Politano, ambii de la Napoli.

Institutul italian de sănătate a anunţat că varianta Delta rămâne predominantă în cazurile de infectare, iar pe 15 decembrie numărul cazurilor cu varianta Omicron era doar de 28.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri