Caută
Close this search box.

Tudorel Toader exultă după excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură

tudorel toader

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în Regimul PSDragnea, își manifestă satisfacția că judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură, susținând că acesta este „un comediant în Justiție”.

„L-am avut student. Danileț a devenit comediant în Justiție, el este cel mai activ politician din Justiție. Eu sunt surprins că l-a exclus din magistratură, dar sunt surprins că l-a exclus atât de târziu, pentru că el n-are profilul și structura unui magistrat de carieră”, a declarat Toader, conform AK24.

Președintele Klaus Iohannis consideră că decizia de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț este destul de stranie, punctând că aceasta putea fi analizată mult mai în profunzime.

„Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, care, conform Constituției, garantează independența Justiției. Totuși, cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune.

Oricum, nu este definitivă, există calea Înaltei Curți, care probabil va fi sesizată – așa am înțeles din media – și care va reanaliza această chestiune”, a declarat șeful statului, la Bruxelles, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe rețele de socializare. Decizia nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri