Caută
Close this search box.

VIDEO Ciucă: Aprobăm creşterea punctului de pensie, majorarea alocaţiei pentru copii şi o indemnizaţie suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi

nicolae ciucă

Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, stabilind, printre altele, creşterea punctului de pensie, începând din luna ianuarie a anului viitor, cu 10%, de la 1.442 lei, la 1.586 de lei, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei, începând cu anul 2022. De asemenea, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie„, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri