Caută
Close this search box.

Continuă greva de la STB. Sindicaliştii nu au fost la negocieri

greva stb

Astăzi este a cincea zi de grevă, la Societatea de Transport București (STB), după ce negocierile au eșuat. Totuși, unele mijloace de transport ale societății se află pe trasee.

20% dintre șoferii și vatmanii care ar fi trebuit să se afle, cu vehiculele, pe străzile din București fac acest lucru.

Directorul STB, Adrian Criț: „Am notificat toți angajații, cu privire la sarcinile de serviciu, am formulat plângeri penale contra celor care au declanșat greva ilegală. Aplicăm tot ce e scris în Codul Muncii contra angajaților care nu și-au îndeplinit sarcina de serviciu.

Se fac listele cu persoanele care au încălcat contractul colectiv de muncă, situația trebuie remediată. Cine nu e prezent la muncă trei zile consecutiv va avea contractul de muncă desfăcut. Ne dorim personal de calitate, vom fi mai duri în selecția personalului.

Se fac angajări la STB

Salariile în STB sunt motivante. Sunt mii de angajați, nu spun că vor pleca toți. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu o fac eu. Se va analiza caz cu caz. Sunt liste cu cei care nu s-au prezentat la muncă.

După ce se vor verifica, se fac comisii de analize, se notifică angajații și facem ce scrie în contract. Azi am publicat pe site-ul STB anunț de angajare, pentru șoferi de autobuze. Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați care au căzut pradă manipulării și protestează fără să aibă nici o dorință.

Se dorește doar demisia mea. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili pentru neplata salariilor. Forma de protest cum e precizată în decizia tribunalului e ilegală. De cinci zile se încalcă legea.

Salariații care doresc să iasă pe traseu sunt amenințați. Le mulțumesc celor care au ieșit pe traseu. O să discut cu șefii de autobaze și de depouri. Caracatița din această instituție trebuie să fie stârpită.

Împreună putem oferi condiții mai bune de transport călătorilor. Va exista dosar deschis și pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cu acele mitinguri. Cum ne protejăm la nuntă, botez, așa trebuie să respectăm legea cu toții, peste tot”.

Vasile Petrariu spune că-şi dă demisia din CGMB şi din PSD

„Oamenii sunt conștienți că amenințările, șantajul îi determină să fie mai mobilizați. Cei care ne amenință ar face bine să vină cu o soluție. Mesajele transmise escaladează conflictul. Astăzi îmi dau demisia din funcția de consilier general și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nici o conotație politică”, a anunțat liderul de sindicat Vasile Petrariu.

El a spus că mâine vor fi la muncă doar 10% dintre șoferi. Deci greva continuă şi mâine. De altfel, Petrariu a transmis un mesaj astăzi, pe Facebook, în care susține că protestul nu este politic și îl acuză pe Nicușor Dan că nu a oferit nici o soluție angajaților STB și că este singurul responsabil pentru situația creată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri