Caută
Close this search box.

Eugen Tomac, despre facturile necompensate și neplafonate: E un joc care s-a produs pe piață

Autoritățile trebuie să pună mai multă presiune pentru a rezolva cât mai rapid problema facturilor necompensate și neplafonate, având în vedere că există o lege în acest sens, iar furnizorii sunt obligați să o respecte, a declarat eurodeputatul PMP Eugen Tomac, la B1 TV.

Ultima factură a fost cea cu infarctul, ca să spun așa, pentru că a simțit-o orice cetățean, însă într-adevăr aceste creșteri au fost constante în ultimul an, începând din luna ianuarie, anul trecut. (…) Rolul Guvernului era să spună că face ceva, că ia măsuri, însă scuza aceasta a operatorilor că nu au avut timp pentru a-și adapta softul mi se pare o copilărie, este inacceptabil! Au o lege pe care trebuie să o aplice și nu e de discutat aici. Ceea ce este cel mai grav este că, într-adevăr, sunt cetățeni care se află într-o situație extrem de complicată. Dincolo de dezbateri politice, cine e de vină, (…) chestiunea este foarte clară. Aici avem parte de un joc care s-a produs pe piață și care produce efecte în populație. (…) Probabil se vor face niște recalculări, dar oricum situația a ajuns într-un punct extrem de complicat și cred că trebuie mai multă presiune pentru a pune lucrurile în ordine cât mai rapid”, a afirmat Eugen Tomac.

El a explicat că populația gestionează foarte greu această „stare de șoc” pentru că ea „costă”, astfel că „soluțiile trebuie implementate imediat”.

Citește și: Stelian Ion, despre Predoiu: S-a alăturat grupului dominat de Lia Savonea

Aici lucrurile sunt destul de limpezi. (…) Sunteți împreună la guvernare, asumați-vă decizii pentru români, pentru că la ora actuală este o stare de șoc pe care oamenii o gestionează foarte greu pentru că costă, iar soluțiile trebuie implementate imediat. Această poveste, că vom lua măsuri în februarie, că vom lua în aprilie, că nu s-a implementat până acum cum trebuie legea, nu încălzește pe nimeni nicio explicație pentru că factura ustură destul de puternic în întreaga țară, deci la ora actuală, dacă nu se iau aceste măsuri rapid, într-o sesiune extraordinară dacă e nevoie să se modifice legea, să știți că nu o ducem bine, mai ales că am fost atent la ceea ce a spus mai devreme domnul profesor Coșea cu privire la analiza BNR prin care trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația economică, deci nu o ducem bine nici într-un domeniu extraordinar. Se anunță vremuri complicate”, a mai spus Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri