Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion afirma, marţi, că blocajul din interiorul CSM continuă, chiar şi după ce mandatul de preşedinte interimar al lui Bogdan Mateescu a expirat.

”A trecut şi 6 ianuarie, dată la care a expirat mandatul preşedintelui CSM, Bogdan Mateescu, şi blocajul creat de dorinţa acestuia de a-şi păstra prerogativele nu a fost înlăturat (…) Există argumente serioase pentru a concluziona că actuala conducere a CSM este exercitată în mod nelegal.

Remarc aici şi poziţionarea ministrului justiţiei Cătălin Predoiu, care a ales să asigure cvorumul la şedinţa Secţiei pentru judecători, alături de grupul dominat de doamna judecător Lia Savonea, în joc fiind numirile la ÎCCJ”, a scris Stelian Ion pe contul său de Facebook.

”Este vorba despre cum vor fi organizate alegerile pentru noua componență a CSM, despre zonele nefaste de influenţa care se doresc păstrate, despre suspiciuni de nelegalitate la nivelul celui mai înalt for al justiţiei, despre promovarea unor judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba, până la urmă, despre independenta magistraţilor şi hărțuirea şi presiunile la care sunt supuşi, inclusiv din interiorul CSM”, a mai scris Stelian Ion.

Plenul CSM a fost convocat pentru data de 11 ianuarie, dar pe ordinea de zi nu s-a aflat alegerea unui nou preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.