Caută
Close this search box.

Florin Cîțu, noutăți de ultimă oră despre certificatul verde

florin cîţu

Invitat la Tema Zilei, pe TVR 1, Florin Cîțu, președintele Senatului și liderul PNL, a reamintit că proiectul pentru certificatul verde este la Camera Deputaților și a precizat că îl susține în continuare și îl va aduce din nou în discuție în cadrul coaliției.

„Vă aduc aminte că există un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să se ducă rata de vaccinare din nou la 100 de mii de persoane pe zi. Este la Camera Deputaților.

Din păcate, nu a fost susținut de actualii parteneri de coaliție atunci când a fost în Parlamentul României. Cred că este varianta de compromis cea mai bună dacă se dorește în coaliție. Nu pot doar eu singur să-l susțin. Noi l-am votat atunci.

Din păcate, la Senat a avut acel rezultat. Dar, împreună cu cei care erau atunci, de la USR, au votat și ei. Proiectul este acolo, întotdeauna va fi pe masa coaliției. Dacă cei din coaliție vor, dacă social-democrații și UDMR îl susțin. UDMR îl susține.

Când am vrut să fac un proiect de lege pentru certificatul verde l-am făcut și l-am depus în Parlamentul României. Nu a trecut prin Guvern, nu a trecut pe nicăieri. Dacă vă uitați, acest proiect a fost semnat de mine, de câțiva senatori, deputați PNL, UDMR și l-am depus în Parlamentul României.

În coaliție voi aduce din nou acest subiect pe masă, vom chema specialiști de la Ministerul Sănătății și vrem să vedem dacă există interes sau nu pentru această variantă. Eu vă spun că ceea ce am văzut noi toți, în momentul în care am depus doar acel proiect în Parlamentul României rata de vaccinare a crescut la 100 de mii de persoane pe zi.

În momentul în care acel proiect nu a fost susținut de toată lumea în Parlamentul României, rata a scăzut din nou”, a spus Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri