Caută
Close this search box.

Focar de COVID-19 într-o stația de cercetare din Antarctica

zona roşie

O stație de cercetare din Antarctica se luptă cu un focar de COVID-19.

De la jumătatea lunii decembrie, 11 din cei 33 de lucrători de la Stația Polară Princess Elisabeth din Belgia au fost testați pozitiv pentru virus.

Joseph Cheek, manager de proiect la International Polar Foundation, care gestionează avanpostul, a declarat pentru ABC News că primul caz a fost raportat pe 15 decembrie la un lucrător care a călătorit în Antarctica cu un grup prin Africa de Sud, în ciuda cerințelor stricte de testare și de călătorie.

Înainte de a ajunge în Africa de Sud din țara lor de origine, lucrătorilor li se cerea să aibă un test PCR negativ cu cel puțin 72 de ore înainte de zbor, potrivit Antena3. Apoi, angajații au trebuit să se pună în carantină în Africa de Sud timp de 10 zile și să facă un alt test PCR la cinci zile în perioada de carantină.

Odată ce perioada de carantină s-a încheiat, fiecare persoană trebuia să facă un alt test cu 48 de ore înainte de zborul în Antarctica și cu cinci zile după sosire.

În a șasea zi după sosire, primul lucrător a fost testat pozitiv, urmat de încă doi lucrători.

Cei trei pacienți au fost evacuați pe 23 decembrie, dar, după plecarea lor, s-a confirmat că încă opt persoane au virusul.

Toți fuseseră complet vaccinați împotriva COVID-19, cel puțin unul fiind vaccinat cu a treia doză, potrivit ABC News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri