Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat clubul FC Rapid Bucureşti cu penalităţi sportive cumulate în valoare de peste 110.000 de lei (aproximativ 22.000 de euro), ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii, la meciurile din Liga I, informează site-ul oficial al LPF.

În urma partidei de pe teren propriu cu FC Argeş (scor 2-0, în etapa a 19-a), gruparea giuleşteană a fost sancţionată cu o penalitate sportivă de 50.625 de lei, pentru petardele şi artificiile aruncate de suporterii săi, în teren, în timpul meciului.

De asemenea, pentru aceleaşi incidente provocate de suporterii giuleşteni, în timpul întâlnirii cu FCSB, din deplasare (scor 1-3, în etapa a 20-a), FC Rapid a primit o sancţiune de 60.000 de lei.

Conform Regulamentului Disciplinar, FC Rapid a atins pragul maxim de penalitate financiară, iar la fiecare nouă abatere de acest tip clubul va fi sancţionat gradual cu disputarea partidelor fără spectatori, cumulat cu sancţiunea maximă de 60.000 de lei.

Tot miercuri, clubul FCSB a fost sancţionat cu o penalitate sportivă în valoare de de 33.750 de lei, pentru folosirea materialelor explozive, de suporterii proprii, la meciul cu FC Rapid, din etapa a 20-a a Ligii I.

Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat totodată şi clubul FC U Craiova 1948, cu o penalitate sportivă de 7.500 de lei, pentru incidentele provocate de suporterii săi.

Eliminat în meciul cu Chindia Târgovişte, jucătorul formaţiei Academica Clinceni, Cristian Gavra, a fost sancţionat cu suspendare pentru două etape şi o penalitate sportivă de 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.