Caută
Close this search box.

România nu are șanse să intre în Schengen pe perioada președinției franceze a Consiliului UE

Franţa începe în forţă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cu ambiţia declarată ca, până la jumătatea anului, să schimbe semnificativ faţa Uniunii Europene.

Această schimbare va include și o reformă a spațiului Schengen, potrivit datelor de ultimă oră obținute de TVR, lucru care pentru România înseamnă însă o nouă amânare a aderării.

„În urmă cu doar câteva minute, o înaltă sursă guvernamentală din Franța mi-a declarat off the record că șansele României și Bulgariei de a fi admise în spațiul Schengen pe timpul președinției franceze sunt nule și asta din cauza faptului că francezii sunt foarte nemulțumiți de felul în care sunt păzite frontierele externe ale Uniunii Europene cu referire, evident, aici, la Grecia și la Italia, care nu reușesc să facă față afluxului de migranți care încearcă să intre pe teritoriul Uniunii Europene”, transmite Lucian Pîrvoiu, jurnalist TVR, pentru principalul Telejurnal.

„Așadar, francezii vor mai întâi să reformeze spațiul Schengen și să introducă acest acord privind migrația, care să prevadă extrem de clar cum se înregistrează azilanții, unde merg ei, cum sunt procesate hârtiile lor și abia apoi spațiul Schengen să fie extins cu România, Bulgaria și Croația”, a precizat corespondentul TVR.

„Nu este, așa cum mi-a spus sursa respectivă, vreo critică adusă țărilor care așteaptă să intre în spațiul Schengen, dar este mai degrabă dorința Franței de a rezolva mai întâi această problemă și după aceea să se extindă spațiul Schengen cu noi țări membre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri