Vicepremierul pentru Dezvoltare Regională şi Lucrări Publice, Grozdan Karadjov, şi ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolay Sabev, s-au întâlnit la Ruse cu vicepremierul român Sorin Grindeanu, care este şi ministrul Transportului şi Infrastructurii.

După întrevedere, care a avut loc la iniţiativa lui Sabev, acesta a declarat că serviciul de feribot între Ruse şi Giurgiu va fi reluat „cel târziu în iunie”.

Potrivit lui Sabev, capacitatea de transport a serviciului de feribot, întrerupt acum mai mult de 30 de ani, va fi calculată astfel încât să faciliteze scăderea traficului intens pe podul care leagă cele două oraşe, acest trafic rutier fiind chiar şi mai intens pe timpul verii.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că Bulgaria şi România vor semna un acord pentru armonizarea prevederilor vamale, iniţiativă care ar trebui să faciliteze traficul şi să ducă la dispariţia cozilor de vehicule care aşteaptă la vamă.

Sabev a mai spus că acesta este un pas înainte în strategia Guvernului de a fluidiza traficul şi de a accelera mişcarea pasagerilor şi a transporturilor de marfă prin puncte de frontieră cu ţările vecine, potrivit Agerpres, care citează BTA.

Nikolay Sabev a declarat că el şi omologul său român au convenit să aibă astfel de întrevederi la fiecare trei luni. În plus, încep evaluările privind alegerea locaţiilor pentru construcţia altor poduri peste Dunăre între Bulgaria şi România.

Totodată, vor continua lucrările pentru proiectul Fast Danube, care are ca scop transformarea Dunării într-un canal navigabil pe tot parcursul anului.

În cadrul unei conferinţe comune cu Grindeanu şi Sabev, organizată după întrevedere, Karadjov şi-a exprimat speranţa că lucrările de reparaţii îndelung aşteptate la podul peste Dunăre de la Ruse – Giurgiu vor începe încă din acest an, cu un orizont de finalizare în primăvara anului viitor.

Karadjov a afirmat că România a efectuat lucrări de reparaţii la pod în 2018, dar o evaluare realizată de o echipă bulgară a identificat probleme, inclusiv elemente structurale neacoperite, potrivit BTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here