Caută
Close this search box.

Statele Unite pregătesc sancțiuni personale, împotriva lui Vladimir Putin

reacţia kremlinului

Statele Unite se pregătesc să dea o puternică lovitură Kremlinului, după ce miercuri, 12 ianuarie 2022, senatorii democrați au propus un proiect de lege, susținut și de administrația Biden, de instituire a unor sancțiuni împotriva oficialilor de rang înalt din Rusia, inclusiv a președintelui Vladimir Putin, în cazul unei agresiuni contra Ucrainei.

Mișcarea vine într-un moment în care discuțiile dintre Statele Unite și Rusia pentru detensionarea situației din apropierea Ucrainei sunt într-un impas.

Astfel, oficialii de la Washington îl informează pe liderul de la Kremlin că averea sa, împreună cu sistemul bancar din Rusia, ar putea fi ținta unor noi sancțiuni, în cazul unui război cu vecinul său, potrivit Reuters.

Legislația propusă în Senatul american de douăzeci de democrați include prevederi care să contribuie la consolidarea securității Ucrainei și încurajează Statele Unite ”să ia în considerare toate măsurile disponibile și adecvate” pentru a se asigura că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania, ”un instrument malign” al influenței Moscovei, nu va deveni operațional.

”Această legislație arată în mod absolut că Senatul Statelor Unite nu va sta cu mâinile în sân, în timp ce Kremlinul amenință cu o reinvazie a Ucrainei”, a spus senatorul democrat Robert Menendez, președintele Comisiei de relații externe a Senatului.

Rusia a adunat aproximativ 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, iar Washington-ul încearcă să descurajeze Moscova să înceapă un coflict armat.

Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

În plus, proiectul propus în Senatul SUA de către democrați ar viza și companiile din Rusia care oferă sistemele securizate de tranzacții financiare, precum SWIFT, pe care băncile le folosesc în schimburile cu alte instituții de profil.

Peste 20 de democrați, inclusiv liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, au susținut proiectul de lege anunțat miercuri, a afirmat un purtător de cuvânt al lui Menedez.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Această inițiativă a senatorilor ”ar declanșa costuri severe pentru economia Rusiei”, dacă Moscova va recurge la o invazie în Ucraina, a spus un oficial din Consiliul de securitate națională al Casei Albe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri