Caută
Close this search box.

Tribunalul Bucureşti. Greva STB este ilegală

greva stb

Greva șoferilor STB este ilegală – a decis un complet de judecată de la Tribunalul București. Decizia este executorie, așa că angajații trebuie să revină la lucru. În caz contrar, ei riscă sancțiuni penale.

„Executorii judecătorești au afișat decizia la autobaze. Cine nu aplică o decizie judecătorească executorie săvârșește o infracțiune. Probabil până la amiază, oficial, toți angajații STB vor avea la cunoștință hotărârea de ieri.

Avem de-a face cu o manifestare total irațională. Să nu reiei lucrul riscând pierderea contractului de muncă și condamnarea penală e o atitudine irațională.

Azi, la 12, i-am convocat la sediul primăriei pe șefii de autobaze și depouri – 20 de persoane – membri în conducerea STB și membri de sindicat – pentru două motive: să le transmit prin ei angajaților STB decizia noastră de a merge înainte în aplicarea legii și să înțeleg ce probleme pot fi rezolvate. Esențial e ca noi să respectăm legea în statul român.

Al treilea aspect – cer PSD să se pronunțe. Pentru că avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD, care și-a câștigat mandatul pe lista PSD, așa că cer PSD să se pronunțe – fie susține această manifestație, fie retrage sprijinul politic al lui Petrariu care a organizat această grevă”.

„Tot ce putem face sunt gesturi și acțiuni rezonabile și raționale în care să explicăm situația în care ne găsim. Nu pot eu răspunde pentru un gest irațional”, a declarat primarul general.

„Nu cred că se va ajunge ca 5.000 de oameni să fie dați afară simultan”, a mai spus el. „Suntem într-o situație de criză. Alaltăieri seară am vorbit cu foarte multă lume pentru că anticipam criza care urma.

Nu am vorbit si cu doamna prefect deși am văzut apelul său, pentru că se făcuse târziu și domnia sa are atribuții limitate în această chestiune. Am vorbit cu poliția, cu viceprimarul, cu foarte multă lume pentru a realiza lucrurile de care aveau bucureștenii nevoie – polițiști în intersecții, informare în stații că nu mai vin mijloacele de transport. Am fost conectat cu toate instituțiile, cu domnia sa am vorbit la 6 dimineața ieri”, a adăugat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri