Caută
Close this search box.

Alina Gorghiu: Aderarea la Schengen este un drept al României

alina gorghiu

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că aderarea României la Uniunea Europeană a fost un moment de excepţie şi că partenerii europeni ar trebui să ţină cont de faptul că ţara noastră îndeplineşte de mult timp criteriile şi condiţiile tehnice privind aderarea la spaţiul Schengen.

„Nu poţi să fii astăzi european şi a doua zi să îţi dai haina jos, deşi mai vedem lucrul acesta în discursuri din pricina populismului şi atunci, în loc de oameni politici de stat, în loc de oameni politici înţelepţi, vizionari, vezi lideri populişti care se bat cu pumnul în piept, nu doar în România, riscând destrămarea proiectului european.

Acum, când lumea întreagă se confruntă cu noi şi noi crize de sănătate, economice, ecologice, tensiuni geopolitice, România vă asigur că va contribui din plin la proiectul viitorului Europei. Vom avea o Uniune mai puternică, mai rezilientă, mai convergentă, mai solidară şi când vorbim de viitor trebuie să ştim limpede că avem ca stat european şi obligaţii, dar avem şi drepturi.

Sunt speranţe puse în 2007 şi unele dintre ele încă nematerializate. Aderarea la spaţiul Schengen este un drept al României, îndeplinim de mult timp toate criteriile şi condiţiile tehnice şi îi rugăm pe partenerii europeni să ţină cont de acest lucru şi să ne sprijine în acest demers al României.

Şi adoptarea monedei euro este un alt proiect pentru care ne pregătim şi probabil că o să ne pregătim mai serios de acum încolo”, a afirmat Alina Gorghiu, la şedinţa solemnă a Parlamentului, dedicată împlinirii a 15 ani de la aderarea României la UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri