Caută
Close this search box.

Comandantul şef al armatei ucrainene: Nu credeţi în minciuni, nu există nici un plan de a ataca Donbas!

Ucraina nu are nici o intenţie de a lansa un atac împotriva zonelor controlate de separatişti în estul ţării, întrucât aceasta ar duce la „nenumărate victime”, a declarat vineri comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, îndemnând populaţia din Donbas să ignore aceste „minciuni” cu privire la situaţia din regiune, relatează DPA.

Rebelii separatişti din Donbas mint populaţia din teritoriile pe care le controlează cu privire la o pretinsă ofensivă plănuită de forţele armate ucrainene, susţine Valeri Zalujnîi într-un mesaj video către populaţia din Doneţk şi Lugansk, cele două componente ale Donbasului, postat vineri pe Facebook, potrivit Ukrainska Pravda, Interfax-Ukraina şi Unian.

„Rebelii susţinuţi de Federaţia Rusă continuă să agraveze situaţia, inducându-i în mod deliberat în eroare pe locuitorii teritoriilor ocupate temporar. Declaraţiile căpeteniilor administraţiilor separatiste despre o pretinsă ofensivă a forţelor armate ucrainene şi despre scenarii de eliberare cu forţa a teritoriilor aflate sub controlul lor nu corespund realităţii”, insistă Zalujnîi.

Comandantul forţelor armate ucrainene ţine să sublinieze că ceea ce spune el „este confirmat şi de către OSCE”, care are o misiune de monitorizare în Donbas.

„Repet: conducerea militară şi politică a statului nu planifică şi nu desfăşoară operaţiuni ofensive în estul Ucrainei. Singura variantă acceptabilă pentru noi de a ne scăpa poporul şi teritoriile de ocupaţie este cea politică şi diplomatică”, susţine el, citat de Agerpres.

„Un atac în Donbas ar duce în mod inevitabil la nenumărate victime în rândul populaţiei civile, motiv pentru care astfel de scenarii nu sunt luate deloc în calcul”, a spus Zalujnîi, argumentând că Kievul caută o soluţie paşnică la problemă.

„Nu credeţi minciunile ocupanţilor!”, a spus comandantul şef al armatei ucrainene, adresându-se locuitorilor din Doneţk şi Lugansk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri