Caută
Close this search box.

Dictatura medicală. Cel puțin 7 morți în Rusia, pacienții intoxicaţi cu un produs chimic de examinări medicale

Rusia

Doi medici din Sankt Petersburg au fost reținuți, după ce şapte persoane au murit intoxicate cu un produs chimic folosit în timpul unor examinări medicale într-un spital de stat, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Victimele au murit în perioada decembrie-ianuarie după ce au primit îngrijiri în Centrul de Consultare şi Diagnostic Nr. 1 din Sankt-Petersburg.

„Acest centru, timp de o perioadă lungă, a îngrijit populaţia folosind un produs chimic industrial care nu este înscris pe lista oficială de medicamente şi care nu respectă normele de securitate”, a transmis Comitetul de Anchetă, într-un comunicat.

Conform presei ruse, produsul era sulfat de bariu, o substanţă înghiţită de pacienţi pentru a permite radiografiile la esofag, stomac şi intestin. Potrivit unor mărturii publicate în presă, victimele începeau să se simtă rău la câteva ore după procedură.

La 28 ianuarie, Comitetul de Anchetă a anunţat moartea primilor trei pacienţi, afirmând atunci că peste 20 de persoane suferă de probleme de sănătat,e de diferite grade de gravitate, după aceste examinări medicale.

Anchetatorii au precizat că i-au reţinut pe directoarea departamentului de radiologie şi pe medicul-şef al unităţii spitaliceşti. Acesta din urmă a fost inculpat pentru omor prin neglijenţă.

Comitetul de Anchetă a anunţat de asemenea că a început verificări şi la compania care a furnizat produsul chimic mortal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri