Caută
Close this search box.

Dîncu le răspunde celor care vor neutralitatea României: Nu e acceptabil să te crezi atât de mic încât să nu contezi

vasile dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, le transmite celor care susţin neutralitatea României şi nu doresc „forţe străine” în ţară.

„Foarte mulţi mi-au scris şi mie pe Facebook, sunt oameni care apar în social media şi care spun: ‘Noi de ce nu ne declarăm neutri? Noi de ce primim americani sau forţe străine pe teritoriul nostru? Pentru că noi n-am avea şanse dacă ne batem cu ruşii’.

Acest lucru este (…) cel mai mare duşman pentru viitorul securităţii unei ţări. (…) Nu e acceptabil să te crezi atât de mic încât să nu contezi, pentru că, până la urmă, indiferent de ceea ce se întâmplă, trebuie să ai încrederea în tine ca să mergi mai departe să-ţi aperi drepturile. Nu poţi să te pleci tot timpul să spui ‘capul plecat sabia nu-l taie'”, a declarat Dîncu, miercuri, la TVR.

El a subliniat că NATO este cea mai puternică alianţă politico-militară din lume în acest moment.

„Pot căuta şi cetăţenii noştri pe Internet, se pot uita, pentru că sunt foarte multe date legate de potenţialul pe care NATO şi UE îl au şi potenţialul pe care Rusia îl are. E incomparabil acest potenţial. Trebuie să avem încredere că nu suntem singuri în acest moment. (…) Să spunem că ne declarăm neutri, aşa cum s-a întâmplat cu Republica Moldova.

Nu facem nicio pregătire ca să ne dotăm azi cu cele mai noi aparate, avioane. Ce business avem? Suntem doar nepregătiţi, nu înseamnă că ne cruţă o posibilă invazie din partea unui vecin mai puternic. Deci trebuie să fii pregătit şi să ai încredere în forţa ta, pentru că se adună cu forţa celorlalţi”, a adăugat ministrul.

„Avem nevoie de mai multă rezilienţă psihologică, avem nevoie să ieşim din pasivism şi să acţionăm, să avem încredere, în autorităţi, în oameni şi să căutăm această dimensiune de dotare, de pregătire, chiar pentru ce e mai rău”, a mai spus Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri