Caută
Close this search box.

Donald Trump, despre strategia lui Putin privind Ucraina: ”Geniu”

Donald Trump a văzut „geniu” în strategia preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu privire la Ucraina, marţi, criticând gestionarea crizei de către succesorul său Joe Biden, scrie AFP.

Urmărind discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care preşedintele rus a declarat că recunoaşte independenţa a două teritorii separatiste din Ucraina, „Am spus +este geniu+”, a declarat miliardarul republican într-un podcast conservator.

„Cât de deştept este”, a adăugat fostul preşedinte despre Vladimir Putin, lăudând în trecere relaţia sa cu liderul rus.

Apropierea dintre cei doi a fost în trecut subiectul unor puternice critici, potrivit Agerpres.

Subliniind că îl cunoaşte „foarte bine” pe Vladimir Putin, Donald Trump a mai apreciat într-un comunicat că liderul rus „nu ar fi făcut niciodată sub administraţia Trump ceea ce face acum”.

Denunţând modul în care succesorul său Joe Biden gestionează dosarul, el a spus că „nu a existat absolut niciun motiv pentru ca situaţia care se desfăşoară în prezent în Ucraina să aibă loc”.

Donald Trump, care cochetează cu posibilitatea de a reveni în cursa pentru Casa Albă, a calificat pe de altă parte ca „slabe” sancţiunile adoptate pentru moment de administraţia Biden.

„Sunt nesemnificative în comparaţie cu cucerirea unei ţări şi a unor terenuri situate strategic”, a acuzat fostul preşedinte.

„Putin nu numai că obţine ceea ce şi-a dorit întotdeauna, dar devine din ce în ce mai bogat datorită avântului gazelor şi petrolului”, a adăugat el.

Citește și: Lukaşenko anunță că Belarus va cumpăra tehnică militară din Rusia

După primele sancţiuni prudente, care vizau în special teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, Casa Albă şi-a înăsprit marţi răspunsul împotriva Moscovei, dezvăluind noi sancţiuni care ţintesc în special sectorul bancar rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri