Caută
Close this search box.

Emmanuel Macron va participa la o videoconferinţă cu aliaţii săi şi cu NATO

macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron va participa luni după-amiaza la o videoconferinţă cu liderii american, canadian, german, italian, japonez, polonez şi român, precum şi cu reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE) şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), „pentru a continua strânsa coordonare între aliaţii şi partenerii europeni” asupra conflictului din Ucraina, a anunţat Palatul Elysee, informează luni AFP.

Macron îi va primi apoi la Palatul Elysee pe cancelarul federal german Olaf Scholz şi pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un dineu de lucru cu reprezentanţi ai industriilor europene, pentru a discuta despre „problemele suveranităţii economice europene, inclusiv în contextul evenimentelor din Ucraina”, a adăugat Preşedinţia franceză.

Cea mai mare parte a programului de luni al preşedintelui francez Emmanuel Macron va fi dedicat crizei din Ucraina: la orele 11:00 se va reuni consiliul pentru apărare şi securitate, după care Macron va avea o întrevedere cu premierul Jean Castex, scrie Agerpres.

De asemenea, la orele 15:00, Emmanuel Macron o va primi pe preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, „pentru a discuta despre problemele stabilităţii regionale, în contextul războiului din Ucraina”, potrivit Palatului Elysee.

Emmanuel Macron a discutat deja cu Salome Zurabişvili la telefon sâmbătă, discuţie în timpul căreia şi-a afirmat hotărârea de a susţine ţările din Parteneriatul Estic al UE „împotriva oricărei tentative de destabilizare şi tensiuni”.”Suntem alături de Republica Moldova şi Georgia, pentru apărarea suveranităţii şi securităţii lor”, a declarat Emmanuel Macron în discuţii la telefon cu preşedinţii celor două ţări, potrivit Palatului Elysee.

Vineri, ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin este un „semănător de război”, iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina ar putea să se extindă la Republica Moldova şi la Georgia.

Citește și: Zelenski cere ca Ucraina să fie primită de urgență în UE

Palatul Elysee a mai spus că „nu este exclus” ca Olaf Scholz şi Ursula von der Leyen să participe de la Palatul Elysee la videoconferinţa prevăzută să aibă loc la orele 17:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri