Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat de părere că facturile la energie nu vor mai crește, ci vor scădea față de nivelul din noiembrie, decembrie și ianuarie, transmite Agerpres.

În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare şi vom vedea pe ce perioadă, dar pe o perioadă categoric mai lungă. (…) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare. În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ. Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă. Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă – dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seara, la Parlament, întrebat care sunt principiile agreate în cadrul coaliţiei de guvernare.

Totodată, întrebat dacă unii miniștri ar trebui să își depună mandatul în cazul în care anumite măsuri nu produc efecte, mai precis dacă reducerea accizei la combustibil nu va duce la scăderea prețului la benzină și motorină, președintele PSD a explicat: „Ştim foarte bine că toate cauzele la scumpiri au fost de la energie. Am văzut şi noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm, ca să echilibrăm acest lucru s-a venit cu propunerea de reducere a accizei. Eu nu vorbesc de demisie aici, noi vorbim de problemele pe care le au românii şi să stopăm acest val de scumpiri. Din partea mea, poate să demisioneze cine vrea, când vrea. E treaba Guvernului”.

Potrivit social-democratului, în ședința coaliției au fost convenite mai multe măsuri pentru a contracara efectele creșterii prețurilor, însă acestea vor fi comunicate de premierul Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu spune că măsurile respective vor avea un impact bugetar „suportabil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.