Caută
Close this search box.

Ministrul ucrainean de Interne: Mercenari din grupul rusesc Wagner au intrat în țară pentru a organiza sabotaje

mercenari wagner

Ministrul ucrainean de interne Denis Monastîrski a declarat sâmbătă că dispune de informații potrivit cărora membri ai faimosului grup rus de mercenari Wagner ar fi intrat pe teritoriul ucrainean având ca misiune organizarea de sabotaje, relatează CNN.

Ministrul ucrainean a fost întrebat de CNN ce rol crede că joacă, în confruntările din estul separatist al țării, consilierii militari ruși.

„Avem informații că armata rusă își continuă înaintarea de-a lungul teritoriului nostru”, a răspuns oficialul, citat de Digi24. „Există, de asemenea, informații potrivit cărora anumite unități ale companiei militare private Wagner au intrat pe teritoriul nostru. Scopul este de a organiza sabotaje pe teritoriul Ucrainei”, a afirmat Denis Monastîrski.

Guvernul rus neagă orice legătură cu Wagner sau cu alți contractori militari privați, însă serviciile secrete occidentale cred că, de fapt, gruparea are strânse legături cu Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) şi cu serviciul de informaţii al armatei ruse – GRU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri