Caută
Close this search box.

OSCE anunță că s-au tras obuze: Separatiștii proruși și forțele ucrainiene se acuză reciproc că au deschis focul în estul Ucrainei

Separatiștii sprijiniți de Rusia din estul Ucrainei au acuzat joi forțele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore și afirmă că încearcă să stabilescă dacă există morți sau răniți, scrie Reuters.

Kievul a respins acuzațiile și spune că rebelii sunt cei care au tras în soldații ucraineni.

Observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au raportat joi mai multe incidente cu obuze de-a lungul liniei de contact dintre separatiștii sprijiniți de Rusia și forțele guvernamentale în estul Ucrainei, a declarat o sursă diplomatică pentru Reuters.

Afirmațiile privind bombardamentele din estul Ucrainei au fost făcute de reprezentanții autoproclamatei Republici Populare Lugansk într-o declarație. Potrivit acesteia, forțele ucrainene ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade și o mitralieră în patru incidente separate joi.

„Forțele armate ale Ucrainei au violat în mod grosolan regimul de încetare a focului, folosind armament greu, care, potrivit acordurilor de la Minsk, ar fi trebuit retras”, se arată în declarație.

Reprezentanții armatei ucrainene au negat acuzațiile separatiștilor privind un atac al trupelor guvernamentale și au spus, la rândul lor, că rebelii i-au bombardat pe soldații ucraineni.

„În pofida faptului că asupra poziţiilor noastre s-a tras cu arme interzise, printre care artilerie de calibrul 122 mm, trupele ucrainene nu au deschis focul drept ripostă”, a declarat un ofiţer de presă al forţelor militare ucrainene pentru Reuters, preluat de Digi24.

Citește și: Cristian Diaconescu: România e la adăpost, dacă Rusia atacă Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri