Caută
Close this search box.

Radu Mazăre, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

radu mazăre

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat joi de instanța supremă la 5 ani de închisoare în dosarul „Polaris”, fiind achitat pentru mai multe infracțiuni.

În prima instanță fusese condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare. În același dosar, în care DNA a acuzat un prejudiciu de 200 milioane lei, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat la 5 ani de închisoare, potrivit Hotnews.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat parțial decizia din mai 2019, prin care Radu Mazăre fusese condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare.
„(…) contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare.
(…) contopeşte pedepsele complementare şi aplică inculpatului pedeapsa interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit. a şi b C.pen. anterior pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii.
(…) interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit. a şi b C.pen. anterior de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.
(…) deduce din pedeapsa principală rezultantă durata reţinerii de 24 de ore de la 16 la 17.03.2015 şi durata arestării preventive de la 2.04.2015 la 24.06.2015, respectiv de la 08.05.2019 la 24.09.2019”.
În același dosar, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat tot la 5 ani de închisoare. În prima instanță, el primise o condamnare de 7 ani şi 10 luni de închisoare.

Fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, a fost achitat.

De asemenea, instanța supremă a decis confiscarea de la Radu Mazăre și Sorin Strutinsky a câte 3.416.371,02 lei și menţine sechestrul asigurător instituit asupra bunurilor acestora.

Hotărârea ICCJ este definitivă.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Polaris în decembrie 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Citește și: Fost ministru, condamnat la plata unei amenzi penale pentru fals

În acelaşi dosar, au fost trimiși în judecată fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, precum şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri