Caută
Close this search box.

Rusia a început evacuarea diplomaţilor din Kiev

rusia

Rusia a început evacuarea personalului său diplomatic din Ucraina. Ţara acuză Moscova în continuare că pregăteşte o invazie.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Kiev, Denis Golenko, a răspuns afirmativ agenţiei France Presse, când a fost întrebat dacă evacuarea este în desfăşurare.

Drapelul rus a fost deja coborât de pe sediul misiunii diplomatice ruse şi mai multe persoane au fost văzute ieşind cu bagaje.

Diplomatul rus menţionat a spus că mai multe ambasade occidentale şi-au evacuat şi ele o parte a personalului diplomatic, iar Moscova a decis să procedeze la fel, în mod temporar, informează Agerpres.

Rusia a anunţat marţi că îşi va evacua ambasada şi consulatele generale din Ucraina, acuzând autorităţile locale că nu mai garantează securitatea personalului acestora.

Decizia survine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaştere a celor două provincii separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, iar parlamentul de la Moscova a autorizat desfăşurarea de trupe ruseşti în acele provincii.

În acest timp, Kievul şi occidentalii continuă să acuze Moscova că pregăteşte o ofensivă militară de anvergură împotriva Ucrainei.

Mai multe state occidentale şi-au evacuat în ultimele săptămâni familiile diplomaţilor din Ucraina ori şi-au mutat ambasadele de la Kiev la Lvov, oraş situat în vestul Ucrainei şi considerat a fi un loc mai sigur în eventualitatea unui atac al Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri