Caută
Close this search box.

Alexandru Rafila, competent: Probabil că mâine o să fie în jur de 5.000 de cazuri

alexandru rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că în România există în continuare transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, el considerând că marţi numărul de cazuri noi de COVID-19 va fi de aproximativ 5.000.

„Dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în ceea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical”, adaugă Rafila.

„Probabil că mâine o să fie în jur de 5.000 de cazuri, dar este în continuare în atenţia noastră, pentru că 5.000 de cazuri pe zi, sau 3.000 de cazuri pe zi înseamnă transmitere comunitară. Evoluţia nu putem să o ştim.

Noi am ajuns la o rată de reproducere mai mare de unu şi, din cauza asta, toate elementele legate de diagnostic, evaluarea pacienţilor atât la medicii de familie, cât şi în ambulatoriile pe care le-am pus la punct şi, bineînţeles, în spitale rămâne deschisă. Mai mult, testarea în centrele deschise în Bucureşti rămâne accesibilă.

Ne dorim să nu pierdem în niciun fel controlul şi, dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în ceea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, conform News.ro.

Întrebat dacă, în opinia sa, restricţiile al căror rol era prevenirea răspândirii virusului au fost ridicate pre devreme, Rafila a răspuns:

„Nu vreau să fac astfel de comentarii, din moment ce Guvernul României a hotărât să nu mai prelungească starea de alertă este o hotărâre a Guvernului României pe care eu nu pot să o contrazic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri