Caută
Close this search box.

Guvernul propune rambursarea a 20 de lei/zi pentru hrana refugiaţilor cazaţi în locuinţele persoanelor fizice

Premierul Nicolae Ciucă a cerut identificarea unei soluţii pentru sprijinirea voluntarilor persoane fizice care şi-au pus la dispoziţie locuinţele refugiaţilor ucraineni, prin rambursarea cheltuielilor zilnice pentru hrană de 20 de lei pe zi pentru fiecare refugiat, a informat sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Nicolae Ciucă a anunţat că, până în prezent, au fost înscrise 5.700 de oferte pe platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, apreciind mobilizarea „exemplară” a românilor.

Până în acest moment, am putut să observăm cu toţii o mobilizare şi un gest de solidaritate exemplare ale cetăţenilor români şi ale organizaţiilor neguvernamentale ale societăţii civile în ansamblul său şi ale instituţiilor statului. Doresc să le mulţumesc tuturor pentru modul în care au înţeles să îşi facă datoria faţă de cetăţenii care sunt îngroziţi, care sunt năpăstuiţi de tot ceea ce înseamnă consecinţele războiului generat de invazia armatei ruse în Ucraina„, a afirmat, sâmbătă, Ciucă după şedinţa de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri