Caută
Close this search box.

Încă din 2014, Putin se gândea să atace România şi alte patru state UE

putin

Intențiile agresive ale Rusiei lui Vladimir Putin existau cel puţin din urmă cu opt ani, a aflat Suddeutsche Zeitung, în urma unei discuţii cu fostul preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko.

„Dacă aș vrea, în două zile aș putea aduce trupele ruse nu doar la Kiev, ci și la Riga, Vilnius, Tallinn, Varșovia și București”, i-ar fi transmis Putin lui Poroșenko, președinte al Ucrainei în perioada anilor 2014 – 2019, potrivit publicației Suddeutsche Zeitung, citată de Daily Mirror, via Ziare.com.

„Nu vă bazați prea mult pe Uniunea Europeană”, i-a mai spus la acea vreme liderul de la Kremlin omologului său din Ucraina.

Președintele rus l-ar fi avertizat pe fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko că ar putea avea soldați la sol în Ucraina, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia și România în decurs de 48 de ore.

Suddeutsche Zeitung a relatat că președintele rus i-a spus lui Poroșenko: „Dacă aș vrea, în două zile aș putea avea trupe rusești nu numai la Kiev, ci și la Riga, Vilnius, Tallinn, Varșovia și Bucureşti”.

Presupusa amenințare a venit după ce Putin ar fi spus că ar putea cuceri capitala Ucrainei „în două săptămâni”, în timp ce mii de trupe rusești au fost și atunci comasate la graniță. Poroșenko a declarat în 2014, Congresului SUA:

„Dacă nu este oprit acum, (Putin – n.n.) va trece granițele Europei și se va răspândi pe tot globul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri