Caută
Close this search box.

Joe Biden, la Bruxelles: SUA vor reacţiona dacă Rusia foloseşte arme chimice

biden

SUA vor reacţiona în cazul în care Rusia va utiliza arme chimice în timpul invaziei sale în Ucraina, a dat asigurări joi preşedintele american Joe Biden, după ce a participat, la Bruxelles, la un summit extraordinar al NATO şi la un summit al G7, relatează Reuters.

”Vom răspunde, vom răspunde dacă el utilizează (arme chimice). Natura răspunsului va depinde de natura utilizării”, a spus Biden într-o conferinţă de presă la sediul NATO de la Bruxelles. potrivit Agerpres.

Liderul american a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin ”miza pe o divizare a NATO” la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, dar că Alianţa Nord-Atlantică ”nu a fost niciodată mai unită ca azi”.

Vladimir Putin ”nu se gândea că am putea menţine această coeziune. NATO nu a fost niciodată, niciodată mai unită decât este ea astăzi. Putin obţine exact opusul a ceea ce a dorit prin invadarea Ucrainei”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

El a adăugat că Beijingul înţelege faptul că viitorul său economic este mai strâns legat de Occident decât de Rusia, după ce China a fost avertizată de SUA că va suporta consecinţele dacă va ajuta Moscova în războiul din Ucraina.

”Nu am făcut nici o ameninţare, dar i-am spus clar – m-am asigurat că înţelege consecinţele unui ajutor dat Rusiei”, a afirmat liderul american în legătură cu o convorbire telefonică recentă avută cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri