Caută
Close this search box.

Rusia acuză atacuri cibernetice „fără precedent” împotriva sa

Președintele companiei Rostelecom, cea mai mare companie de telecomunicații din Rusia, acuză că atacurile cibernetice „fără precedent” îndreptate împotriva site-urilor rusești continuă și că acestea devin mai diverse, relatează TASS.

„Au fost multe provocări. În primul rând, acestea sunt asociate cu atacuri cibernetice fără precedent. Ele continuă, devin din ce în ce mai diverse”, a afirmat președintele Rostelecom, Mihail Ovseevski, la o reuniune extinsă a comitetului al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, pentru sectorul IT.

Notoriul grup de hackeri Anonymous a declarat „război” împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, afirmând că va ataca site-urile relevante ale autorităților ruse.

La începutul lunii martie membrii Anonymous au susținut că au reușit să spargă canalele TV din Rusia pentru a transmite imagini cu războiul din Ucraina, unde Kremlinul afirmă că desfășoară o „operațiune militară specială” și neagă atacurile asupra civililor.

Imaginile cu atacurile devastatoare asupra orașelor ucrainene nu sunt difuzate de televiziunile ruse, autoritățile de la Moscova instaurând o cenzură totală asupra informațiilor legate de războiul din Ucraina.

Oseevski a fost invitat în parlamentul rus pentru a discuta despre modul în care companiile rusești din domeniul IT pot continua să se dezvolte în contextul sancțiunilor fără precedent impuse împotriva Rusiei de Occident.

Președintele Rostelecom a declarat însă că utilizatorii ruși ai internetului nu au de ce să se teamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri