Caută
Close this search box.

VIDEO Bombardamente asupra orașului Nicolaev. Rușii au folosit lansatoare Smerch

Armata rusă a desfășurat bombardamente grele în noaptea de duminică spre luni asupra orașului Nikolaev din sudul Ucrainei, scrie Kyiv Independent.

Nikolaev are unul dintre cele mai mari trei porturi ale Ucrainei și se află în calea trupelor rusești în timp ce acestea înaintează spre vest de-a lungul coastei Mării Negre, în direcția Odesa.

Bombardamentele au lovit periferia orașului și au provocat incendii la clădiri rezidențiale, potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Vadym Denysenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei, a declarat că forțele rusești au folosit lansatoare de rachete multiple grele Smerch pentru a bombarda orașul.

Forțele ruse ar fi bombardat orașul și luni dimineață, la doar o zi după ce trupele ucrainene le-au îndepărtat de la limitele orașului. Flash-uri de la bombardamente au luminat cerul nopții de-a lungul unei mari porțiuni din oraș, deși nu a fost imediat clar care a fost ținta exactă.

Imagini care pretind că arată un baraj de artilerie grea împotriva Nikolaev au fost încărcate pe Twitter de către reporterul Michael Schwirtz de la New York Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri