Caută
Close this search box.

Alegeri legislative în Ungaria, rezultate: Viktor Orban l-a numit pe Zelenski unul dintre adversarii săi

ungaria

Update Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat în discursul de victorie de după alegerile parlamentare de duminică, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi, alături de “birocraţi de la Bruxelles” şi de media internaţională. După numărarea a 94 la sută din voturi, alianţa Fidesz-KDNP are 53 la sută, în timp ce coaliţia de opoziţie, formată din şase partide are 35 la sută.

În discursul susţinut cpe scena amenajată în faţa complexului de evenimente “Bálna”, Orbana spus, conform MTI: „Am înregistrat o victorie uriaşă, atât de mare încât se vede chiar şi de pe Lună, iar de la Bruxelles cu siguranţă”.

“Arătăm bine de tot, arătăm din ce în ce mai bine, poate că nu am arătat niciodată atât de bine ca în seara aceasta”, a spus premierul, al cărui discurs a fost întrerupt de mai multe ori de scandările simpatizanţilor: “Viktor-Viktor” şi “Ria-ria Hungária”.

Potrivit premierului, Fidesz-KDNP a înregistrat, deja, toate victoriile posibile. “Am câştigat, deja, în toate felurile”, a spus Viktor Orbán. În 2010, alianţa sa a câştigat în vechiul sistem electoral cu două tururi de alegeri, în 2014 a câştigat şi împotriva partidelor de opoziţie care au pornit la alegeri separat, în 2018 a câştigat împotriva opoziţiei parţial unite, iar anul acesta, împotriva opoziţiei complet unite, a enumerat politicianul.

Degeaba se fac tactici, intrigi, şiretlicuri, până la urmă învinge inima, a adăugat el.

“Victoria de acum a Ungariei este victoria inimii”, a spus, adăugând că partidele din alianţa sa au câştigat pentru că au o pasiune comună: Ungaria.

„Nu am lăsat să se întoarcă trecutul plin de eşecuri, am apărat independenţa şi libertatea Ungariei, am apărat pacea şi securitatea Ungariei”, a declarat Viktor Orbán. Premierul a adăugat că, deşi rezultatele referendumului cu privire la legea protecţiei copilului nu sunt cunoscute încă, speră că au reuşit să apere şi copiii, respectiv familiile maghiare.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat: nu au mai avut, niciodată, atât de mulţi adversari. A enumerat, printre altele, “stânga internaţională, de peste tot”, “birocraţii de la Bruxelles”, “toţi banii şi toate organizaţiile imperiului Soros”, “mass-media internaţională de tip mainstream”, “şi la final, chiar şi preşedintele Ucrainei.”

FIDESZ, partidul de guvernământ al premierul ungar Viktor Orban, conduce cu 60% din voturi după alegerile legislative desfăşurate duminică, în timp ce alianţa opoziţiei a obţinut 29% din sufragii, după rezultatele anunţate în 23% din secţiile de votare, transmite Reuters.

„Sunt încrezător”, a declarat duminică premierul Ungariei, Viktor Orban, după ce a votat în scrutinul legislativ în circumscripţia sa electorală din districtul Zugliget din Budapesta, transmite dpa, citată de Agerpres.

Sondajele de opinie creditau recent partidul său Fidesz, naţionalist, cu câteva procente în faţa alianţei de opoziţie formată din şase partide. Este pentru prima dată când o astfel de alianţă – din care fac parte formaţiuni de stânga, verzi, liberale şi conservatoare de dreapta – a fost formată, pentru ca opoziţia să-şi îmbunătăţească şansele de a-l învinge pe Orban.

Principalul candidat al alianţei de opoziţie, conservatorul independent Peter Marki-Zay, le-a cerut cetăţenilor să voteze pentru a-l îndepărta pe Orban de la guvernare, într-o înregistrare video postată pe Facebook duminică dimineaţa.

„Haideţi să votăm pentru o lume mai bună, o Ungarie fericită”, a îndemnat el din faţa locuinţei sale din Hodmezovasarhely, un mic oraş în sud-estul ţării, unde deţine funcţia de primar din 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri