Caută
Close this search box.

Dosarul Belina. Tribunalul Bucureşti o achită pe Sevil Shhaideh şi alţi inculpaţi

dosarul belina

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost achitat, joi, 21 aprilie, de un judecător de la Tribunalul București pentru acuzațiile de abuz în serviciu aduse de procurorii DNA, după ce a trecut „din pix” Insula Belina și Brațul Pavel din domeniul public statului în exploatarea Tel Drum, firma „de casă” a lui Liviu Dragnea.

Alături de Sevil Shhaideh au fost achitați țoți ceilalți inculpați din dosar, anume: Adrian Ionuț Gâdea, Ionela Stoian, Mariana Sanda Gheorghiu și Rodica Gușă.

Temeiul achitării tuturor inculpaților este art. 16 alin. 1 lit. b) – „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel București.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie în Dosarul Belina, pe data de 27 iunie 2018, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, conform Ziare.com.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată:

Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu.
Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, acuzat de complicitate şi participaţie improprie la abuz în serviciu;
Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, acuzată de fals intelectual,
Rodica Guşă, asistent registrator la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, pentru fals intelectual în formă continuată (trei acte materiale).

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri