Caută
Close this search box.

Elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, pe primele locuri la un concurs organizat de NASA

Elevii Colegiului Național ‘Andrei Șaguna’ din Brașov sunt pe primele locuri la o competiție organizată de NASA. Patru echipe ale colegiului brașovean au obținut locul întâi, o performanță unică în lume.

Elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna” participă de un deceniu la concursul internațional „Space Settlement Contest”. Iar anul acesta au câștigat mai multe premii că niciodată. Liceenii de clasa X-a au câștigat premiul întâi cu proiectul Devision, o stație spațială în care procesul de evoluție naturală este înlocuit cu inteligența artificială.

Vlad Ionescu, elev, clasa X-a, Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov: Eu m-am ocupat de partea de inteligență artificială, Maria s-a ocupat de parte de rezistență materialelor și agricultură, Sorin s-a ocupat de locație, iar Luca s-a ocupat de designul 3D.

Premiul întâi au obținut și elevii clasei a XI-a. Proiectul lor, BlueOasis, imaginează o benzinărie spațială, care produce combustibil din apă.

Teodor Neagoe, elev, Colegiul Național Andrei Șaguna, Brașov, potrivit TVR: Ideea era ca noi luăm apă și o transformăm în oxigen și hidrogen, ca să avem și combustibil, și, practic, benzinăria asta spațială ar fi ajutat celelalte settlementuri care erau în spațiu să le dea resursele necesare să existe

Elevii Colegiului Național Andrei Șaguna au fost recompensați cu premiul întâi și pentru proiectul realizat de echipa din clasa a XII-a dar și pentru merit artistic și științific.

Liceenii brașoveni trebuie să ajungă în Statele Unite, la Arlington, ca să-și ridice premiile. Au nevoie însă de 30.000 de euro, bani pe care încearcă să îi obțină din sponsorizări.

Ei sunt invitați și la conferințele anuale ale National Space Society, unde se vor întâlni cu adevărați specialiști în tehnologii spațiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri