Caută
Close this search box.

Ericcson a obținut avizul CSAT pentru a furniza echipamente 5G în rețelele din România

​​Producătorul suedez Ericsson, unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei 5G, a obținut avizul CSAT pentru a furniza echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G comerciale, se arată într-o decizie luată joi de premierul Nicolae Ciucă, care a fost publicată în Monitorul Oficial.

Avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a fost acordat în data de 20 aprilie societăților Ericsson Telecommunications România, Ericsson Antenna Technology România, Ericsson Estonia și Ericsson AB.

Grupul finlandez Nokia nu a primit avizul CSAT pentru a furniza echipamente și programe software în cadrul rețelelor 5G din România și a dat în judecată Guvernul.

„Nokia și-a luat angajamentul de a-și servi baza globală de clienți. Cu toate acestea, putem confirma că în februarie am fost informați că ni s-a refuzat autorizația de a furniza echipamente de infrastructură 5G în România de către guvernul român.

Solicităm clarificări urgente cu privire la motivele acestei decizii și am inițiat proceduri judiciare. În timp ce acestea sunt în desfășurare, nu vom comenta mai departe.”, a declarat recent pentru HotNews.ro Maria Vaismaa, șef global al relațiilor publice în grupul Nokia.

Grupul finlandez Nokia deținea la finele anului trecut peste 4.000 de brevete cu implicații în domeniul 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri