Caută
Close this search box.

Kievul: Rusia plănuiește atacuri pe propriul teritoriu, pentru ca apoi să dea vina pe ucraineni

kievul

Kiecul afirmă că a detectat planuri ale Kremlinului, privind comiterea unor atentate teroriste, împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei, pentru a da vina apoi pe ucraineni şi a mobiliza opinia publică împotriva Ucrainei, relatează EFE.

Atacurile ar urma să fie îndreptate împotriva unor blocuri de locuinţe, spitale sau şcoli de pe teritoriul Rusiei.

„Scopul este de a provoca o isterie antiucraineană”, susţine şeful Direcţiei principale de informaţii a armatei ucrainene (GUR), generalul Kirilo Budanov, pe contul său de Facebook.

Potrivit acestor suspiciuni, ţelul Kremlinului este de a deghiza aceste atacuri într-un fel de acţiuni punitive ale Ucrainei, după masacrul de la Bucea, în regiunea Kievului, şi atacul asupra gării feroviare din Kramatorsk, în estul ţării.

Atacurile ar urma să fie îndreptate împotriva unor blocuri de locuinţe, spitale sau şcoli de pe teritoriul Rusiei, precum şi împotriva unui oraş din Crimeea anexată, conform agenţiei de presă Ukrinform, citată de Agerpres.

„Serviciile speciale ruse planifică o serie de atentate teroriste cu minarea şi aruncarea în aer a unor blocuri de locuit, spitale şi şcoli în localităţi din Rusia. De asemenea, lovituri aeriene cu rachete şi bombe asupra oraşului rusesc Belgorod sau a unuia din Crimeea”, a indicat generalul Kirilo Budanov.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar dori astfel să se folosească de nişte „scenarii murdare” pentru a provoca o emoţie puternică în rândul populaţiei ruse şi a monta şi mai mult împotriva Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri