Caută
Close this search box.

Kremlinul denunţă insultele personale ale lui Joe Biden, la adresa lui Vladimir Putin

peskov

Kremlinul denunţă insultele personale ale preşedintelui american Joe Biden, la adresa liderului rus Vladimir Putin drept inacceptabile şi ruşinoase, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Biden a făcut apel la deschiderea unui proces pentru crime de război pentru asasinatele de la Bucea împotriva lui omologului său rus, conform CNN.

”Injuriile personale împotriva preşedintelui Rusiei continuă, acesta este un lucru rău. Considerăm că este inacceptabil şi ruşinos din partea preşedintelui SUA”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor, într-o conferinţă telefonică.

Preşedintele american Biden l-a acuzat, luni, pe liderul rus Vladimir Putin de crime de război pentru atrocităţile comise de forţele ruse în oraşul ucrainean Bucea, unde cadavrele a sute de civili au fost găsite pe străzi.

”Aţi văzut ce s-a întâmplat în Bucea”, a spus Biden şi a adăugat că Putin ”este un criminal de război”.

”Trebuie să continuăm să oferim Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta. Şi trebuie să adunăm toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real – să avem un proces pentru crime de război”, a spus Biden.

Biden l-a numit pe Putin ”brutal”.

”Ceea ce se întâmplă în Bucea este scandalos şi toată lumea vede asta”, a adăugat liderul Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri