Caută
Close this search box.

Nicolae Ciucă: Am mai văzut astfel de imagini, dar niciodată atât de zguduitoare

nicolae ciucă

După vizita de marţi, la Kiev, premierul Nicolae Ciucă a mărturisit că a „mai văzut astfel de imagini, dar niciodată atât de zguduitoare”.

Invitatul Ramonei Avramescu la Tema zilei de pe TVR1, Nicolae Ciucă a abordat mai multe teme. Vorbind despre ororile unui război ilegal, neprovocat, nejustificat, premierul României a povestit cum a ajuns delegația României la Kiev:

„Am ajuns cu trenul în gara din Kiev, a fost o călătorie lungă.
Este cât se pate de normal să înțelegem durata și practic toate procedurile care se derulează atât pentru transport, cât și ulterior
a fost o vizită cât se poate de importantă atât pentru președintele Zelenski, pentru omologul meu, premierul Shmyhal, cât și pentru președintele Radei supreme, cât și pentru noi.

Am avut posibilitatea să exprimăm încă o dată solidaritatea și sprijinul României. Imaginile din Ucraina reflectă exact ce s-a întâmplat, dar văzându-le în realitate, dincolo de emoție, partea umană este absolut devastatoare.

Cariera mea e cea de militar și am mai fost în astfel de zone, am mai văzut astfel de imagini, dar niciodată atât de zguduitoare.
Absolut orice minimă înțelegere față de această manifestare este imposibilă.

Este absolut inadmisibil și incredibil și am susținut la întâlnirile pe care le-am avut poziția României de a condamna ferm aceste atrocități, aceste crime de război, care nu trebuie să rămână nepedepsite”, a reiterat miercuri seara, la TVR 1, Nicolae Ciucă.

Elementele de culise nu pot fi prezentate publicului.

„Este, cred, suficient să precizăm că o astfel de vizită se pregătește pe baza relațiilor diplomatice la nivelul Ministerelor de Afaceri Externe și, desigur, structurile de securitate implicate în tot ceea ce înseamnă planificarea și fazarea activităților pe timpul duratei vizitei”, a explicat șeful Executivului.

Consecințele războiului din Ucraina asupra securității României, siguranța energetică a țării noastre, în contextul în care multe țări europene sunt dependente de gazul din Rusia, precum și situația tensionată din Transnistria au fost principalele teme de discuție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri