Caută
Close this search box.

Se numea Putin. Unui porc mistreţ dintr-o grădină zoo bavareză i-a fost schimbat numele

putin

O grădină zoo din Bavaria, care și-a numit unul dintre mistreți Putin, datorită moștenirii sale genetice rusești, a organizat o ceremonie pentru a reboteza porcul cu un nume german, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Eckard Mickish, administratorul parcului din afara orașului Mehlmeisel, a declarat că a numit mistrețul după președintele rus Vladimir Putin, în urmă cu trei ani, la sosirea acestuia, dat fiind că a fost crescut din mistreți de rasă pură din Rusia.

La aproape 200 kg, porcul cântărea de trei ori mai mult decât cei care se găsesc de obicei în Germania, a spus el, conform Ziare.com.

Dar în ultimul timp, ori de câte ori Mickish a fost nevoit să facă apel la mistreț, pentru vizitatori, l-a trecut un fior pe șira spinării, când l-a menționat pe Putin, având în vedere războiul care se desfășura în Ucraina. El s-a întrebat de asemenea cum s-ar simți vizitatorii ucraineni.

Curând a ajuns la concluzia că nici un porc nu merită acest nume, așa că parcul a anunțat pe rețelele de socializare căutarea unui nou nume. Au venit aproximativ 2.700 de sugestii, iar Eberhofer – numele unui polițist dintr-o serie populară de cărți bavareze – a câștigat votul, relatează Reuters.

Mistrețul a fost rebotezat într-o ceremonie, care a inclus un tort de marțipan și biscuiți, decorat cu cinci porci roz zâmbitori.

https://www.youtube.com/watch?v=skiOzMQ2koM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri