Caută
Close this search box.

Un oficial ucrainean dezvăluie de când știau de război și cum s-au pregătit. La un singur lucru nu se așteptau

ucraina

Un oficial ucrainean a declarat că știau despre pregătirile pentru un război împotriva Ucrainei și că se așteptau ca invazia rusă să înceapă pe 22 februarie, nu pe 24 februarie.

“Eram conștienți de ce se va întâmpla în țara noastră. Mai mult, data atacului era 24 februarie, ci 22 februarie. Pe 22 februarie urmau să atace țara noastră așa cum au făcut-o.

Singurul lucru la care nu ne așteptam a fost ca Belarusul să fie implicat. Au fost discuții despre asta, dar până la urmă ne-am gândit că va fi diferit. Dar s-a întâmplat așa cum s-a întâmplat.”, a spus Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Oleksiy Danilov, pentru BBC Ucraina, potrivit Stirileprotv.ro

Oficialul a precizat că dovada faptului că se așteptau la invazie este faptul că au rezistat în fața rușilor până în cea de-a 50-a zi de război.

“Nici un serviciu de informații din lume nu a dat țării noastre mai mult de 21 de zile. Șeful serviciilor de informații franceze și-a dat demisia pe 31 martie pentru că nu a prezis ce s-a întâmplat.

Din octombrie până în noiembrie, am discutat cu un număr mare de delegații – din Statele Unite, Marea Britanie și alte țări – și le-am explicat ce nu au luat în calcul. Au numărat tancuri, arme, alte lucruri, iar eu am spus:

‘Avem arme despre care puțini oameni știu. Aceasta este voința poporului nostru de libertate. Vom lupta până la capăt, dar nu vom pleca nicăieri de aici, pentru că acesta este pământul nostru’”, a continuat el.

Reporterul l-a întrebat de ce oamenii nu au fost avertizați, de ce nu au fost evacuați copiii și femeile.

“Guvernul ucrainean este responsabil pentru tot. Dar vreau ca tu și cu mine să înțelegem că nu te poți pregăti pentru tot. Imaginați-vă, le spunem oamenilor:

„Plecați, părăsiți-vă casele’” Oamenii, chiar dacă există război, în ciuda distrugerii, nu își părăsesc casele. Putem da multe exemple acum, dar acesta este un război.

Aș dori să pun o altă întrebare. Trăim în secolul XXI, aveam garanții de securitate, iar comunitatea mondială nu a reacționat la acest lucru (începutul războiului).Și până acum comunitatea mondială nu reacționează așa cum ar trebui

. Unde este reacția comunității mondiale la faptul că copiii mor în fiecare zi? Sigur, sancțiunile sunt foarte bune, dar cum putem readuce un copil la viață? Este guvernul ucrainean de vină pentru asta?”, a completat el.

Întrebat dacă se aștepta la ceea ce au provocat rușii, oficialul a răspuns:

“Ne-am gândit că armata rusă ar trebui să se comporte ca armata rusă. Și când au început să se comporte ca niște rasiști ​​- acum avem o astfel de vorbă, înainte erau fasciști, iar acum rasiști, orci…”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri