Caută
Close this search box.

Alți 48 de soldați ruși vor fi judecați pentru crime de război în Ucraina

Irina Venediktova

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că se află în curs de investigare aproximativ 13.000 de cazuri de presupuse crime de război comise de ruși și că alți 48 de soldați ruși vor fi judecați pentru crime de război, relatează The Guardian.

Vorbind la Forumul Economic Mondial de la Davos, Venediktova a spus că alți 48 de soldați ruși vor fi judecați pentru crime de război, după ce un tribunal din Kiev l-a condamnat pe Vadim Șișmarin la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil neînarmat de 62 de ani, Oleksandr Shelipov.

„Am inițiat deja acheta pentru aproape 13.000 de cazuri care sunt legate doar de crime de război. La această categorie au fost semnalate suspiciuni la [aproximativ] 49 de persoane, pe care am început să-i urmărim penal [pentru] crime de război”, a spus Irina Venediktova, citată de B1 TV.

Oficialii ucraineni au o listă cu aproximativ 600 de suspecţi despre care se crede că au fost implicați în crime de război, a spus ea.

„Toate dovezile indică faptul că elita politică și militară rusă a revenit necondiționat la tacticile brutale de război ale violenței”, a spus ea.

Ea spune că echipa sa a găsit cazuri de „cruzime și violență intenționată împotriva civililor” ale rușilor.

„Acest lucru este evident mai ales în teritoriile care se aflau pe linia frontului războiului, care practic au devenit un abator”, a spus Venediktova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri