Filarmonica George Enescu, în colaborare cu Asociația pentru Literatură, Muzică și Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg, propune publicului bucureștean sâmbătă, 28 mai 2022, la ora 19.00, în sala mare a Ateneului Român, recitalul pianistul german RUDOLF MEISTER, ce are loc în cadrul proiectului ”Călătorie muzicală pe Dunăre – de la Pădurea Neagră la Marea Neagră”, proiect realizat cu sprijinul Baden- Württemberg Stiftung, prin programul „Perspektive Donau“

Pornind de la convingerea că muzica, sau arta în general, stabilește punți trainice între țări, între popoare, între oameni, Asociația pentru Literatură, Muzică și Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg organizează Festivalul internațional de muzică clasică Călătorie muzicală de-a lungul Dunării – De la Pădurea Neagră la Marea Neagră. Scopul principal al proiectului este de a scoate în evidență aspectele comune ale culturii popoarelor din această zonă, marea lor varietate și vitalitate și realizarea unui schimb cultural între artiștii și muzicienii din acest areal. Pentru noi, realizarea festivalului tocmai în vremuri atât de tulburi, cu pandemie, război, crize, este un semn de normalitate, de rezistență prin cultură“, declară Josif Herlo, președintele Asociației pentru Literatură, Muzică și Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg, într-un comunicat de presă.

Considerat unul dintre cel mai importanți pianiști ai generației sale, Rudolf Meister a concertat alături de peste 40 orchestre din întreaga lume, iar activitatea camerală include colaborări cu muzicieni renumiți, cum sunt Ulf Hoelscher, Viviane Hagner, Marco Rizzi sau István Várdai.

În turneele sale, a cântat la Lincoln Center (New York), Tokyo Bunka Kaikan și Teatrul Metropolitan din Tokyo, Centrul Artelor din Seoul, ABC-Hall (Sydney), Salle Gaveau (Paris), Musikverein și Konzerthaus din Viena, sala Filarmonicii din Berlin și Festival Hall din Baden-Baden. De asemenea, artistul a fost invitat la festivalurile Rheingau și Schleswig Holstein. Discografia lui Rudolf Meister include înregistrări pentru Toshiba EMI și Deutsche Grammophon Gesellschaft, fiind nominalizat la premiile revistei BBC Music Magazine și selectat ca Alegerea editorului de revistele Gramophone și BBC Music Magazine. Pentru activitatea sa artistică, a primit medalia George Enescu oferită de Institutul Cultural Român.

Rudolf Meister

De la vârsta de 26 de ani, Rudolf Meister a fost numit profesor la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Mannheim, după ce a fost asistentul lui Paul Badura-Skoda la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena.

Din 1997, a preluat conducerea Academiei de Muzică din Mannheim, fiind cel mai tânăr rector din Germania la acea dată.

Muzicianul este adesea solicitat să ofere cursuri de măiestrie și recitaluri-conferințe în Austria, Bulgaria, China, Marea Britanie, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Polonia, Spania și în Statele Unite ale Americii (Universitatea Yale și Juilliard School New York) și este invitat în mod frecvent în jurii ale competițiilor internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here