Caută
Close this search box.

China către Joe Biden, după afirmațiile privind apărarea Taiwanului de SUA: Nu ne subestimați voința de a ne apăra suveranitatea și integritatea teritorială

china

China, prin ministerul chinez de Externe, a emis un răspuns în urma unei declarații formulate de Joe Biden, aflat în prezent în Japonia.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, citat de AFP, a precizat că ”nimeni nu trebuie să subestimeze hotărârea și voința fermă sau abilitatea poporului chinez de a apăra suveranitatea și integritatea teritorială”.

Executivul de la Beijing a reiterat din nou că ”Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez. Situația din Taiwan este o problemă strict internă pentru China. În chestiunile care țin de interesele noastre fundamentale (…) nu este loc de compromis sau concesie”.

Punctul de vedere a fost emis la câteva ore după ce președintele american Joe Biden, aflat într-un turneu în țările asiatice, a dat asigurări Taiwanului că SUA va interveni militar, în cazul în care China decide să trimită armata pentru a-și impune controlul în insulă, conform Biziday.

Oficialul american a spus că responsabilitatea față de insulă este una și mai puternică, după invadarea Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri