Caută
Close this search box.

Directorul și adjunctul Penitenciarului Rahova, demiși din funcții, după ce un deținut periculos al închisorii a evadat de la Spitalul „Bagdasar Arseni”

Conducerea Penitenciarului Rahova va fi destituită după ce, miercuri, un deținut deosebit de periculos a reușit să evadeze din Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde era internat. Alți angajați ai închisorii vor fi cercetați disciplinar.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a luat decizia de a înainta către ministrul Justiției propunerea de destituire a directorului și directorului adjuct al Penitenciarului Rahova.

De asemenea, agenţii care trebuiau să asigure paza la spital și șeful lor de tură vor fi cercetaţi disciplinar, urmând a fi luate măsuri complementare de natură administrativă și profesională, informează Antena 3.

Amintim că Adrian Constantin Dincă, bărbat condamnat la 23 de ani şi 10 luni de închisoare pentru 11 tâlhării și încarcerat la Rahova, a reușit să evadeze, deși era sub escordă, de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, acolo unde era internat pentru investigații medicale.

Dincă a plecat îmbărcat în haine de medic, profitând de faptul că toaleta avea ieșire și în alt salon.

El s-a plimbat nestingherit prin oraș, a mers cu metroul şi cu tramvaiul şi a ajuns în zona Pieței Matache, unde a și fost prins.

„Din concluzia trasă din analiza înregistrărilor puse la dispoziție de spital reiese că deținutul a coborât cele 9 etaje în mai puțin de un minut. Cei de la direcția siguranță din ANP ne-au spus acest lucru. Avea o stare fizică bună, tânăr, sănătos, puternic.

Evadările se produc cu foarte mare rapiditate, se întâmplă foarte repede, se gândesc bine-bine și când o fac, o fac ca un arc. Un alt exemplu este al unora care au sărit un gard înalt cu sârmă ghimpată în câteva secunde. Probabil de la adrenalină”, a declarat Ștefan Teoroc, presedintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), pentru G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri