Caută
Close this search box.

Doliu în presa sportivă: Jurnalistul Florin Firică s-a stins din viaţă, la 65 de ani

Jurnalistul Florin Firică s-a stins din viaţă, la 65 de ani, sâmbătă dimineaţa, în Bucureşti. Slujba de înmormantare va avea loc la Biserica Sf.Dumitru din Bucureşti, luni, ora 11.30.

Florin Firică este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti sportivi, care s-au remarcat în presa scrisă de după Revoluţie.

A condus departamentul de sport de la „Tineretul Liber” şi „Curentul”.

A lucrat până la vârsta pensionării la ziarul Loteriei Române. De asemenea, a fost membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Jurnalistul Florin Firică, alături de Nadia Comăneci, legenda gimnasticii şi Bart Conner

Florin Firică s-a născut la data de 19 decembrie 1955.

Prima sa profesie a fost aceea de inginer constructor.

Florin Firică şi Dănuţ Ungureanu, amândoi foşti jurnalişti la Tineretul Liber
Foto: Rodica Sărmaş

S-a prăpădit Florin, fratele meu de gazete, de care m-au legat atâtea zile și nopți palpitante, cum numai la cotidian am putut trăi. Mi se făcuse dor și mă tot gândeam (amânând, firește) să-l scot la un șpriț cu amintiri, cum am mai avut în anii din urmă.
Florin Firică, unul dintre cei mai tari gazetari sportivi din România.
Astea nu sunt zâmbete de poză. Sunt zâmbete de drag. Să-mi oprești un loc în echipă, dacă faceți ceva „dincolo”… – a scris scriitorul Dănuţ Ungureanu, pe pagina sa de facebook.

Era in echipa de „pui” pe care o aveam in grija. Scria foarte bine reportaj si voiam sa il tinem pentru asta. Intr-o zi a venit si mi-a spus ca ii place mai mult la sport. M-a ars la suflet treaba asta. Nu imi venea sa ii dau drumul. Nu aveam multi ca el. Apoi m-am gindit ca , poate, ii curm un drum pe care ar merge mai departe decat in reportaj. Cu inima strinsa i-am zis ca sa mearga la nea Căbulea. Si a plecat imediat. Ma bucur ca nu am gresit. Drum bun, Florine! – scrie şi jurnalistul Gavril Inoan.

„Superb” era adjectivul preferat, adesea rostit de Florin Firică. Un loc superb în rai, acolo unde ţi-e locul, drum lin printre stele, prieten şi coleg adevărat!

Un răspuns

  1. Dumnezeu să îl odihnească în pace și să aibă grijă de sufletul lui frumos și bun! ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri