Caută
Close this search box.

Igor Dodon, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

igor dodon

Justiția din Republica Moldova a dat a decis, joi, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a fostului președinte Igor Dodon, suspectat de corupție și trădare.

Procurorii ceruseră arestarea preventivă a lui Igor Dodon pentru 30 de zile. Această decizie a fost luată, în schimb, în cazul cumnatului său, Petru Merineanu, care va fi încarcerat, scrie agora.md.

Procurorul care instrumentează dosarul fostului șef de stat, Petru Iarmaliuc, a declarat că a solicitat aplicarea măsurii de arest preventiv deoarece exista riscul ca acesta să se sustragă urmăririi penale. Fostul președinte al R. Moldova se pregătea să plece din țară în ziua de 26 mai, susține procurorul, citat de Agerpres.

De altfel, procurorul Petru Iarmaliuc a anunțat că va contesta decizia de joi a instanţei de fond, pentru că o consideră neîntemeiată. În opinia sa, Igor Dodon ar putea astfel să comunice cu persoane implicate în acest caz, relatează Radio Chişinău.

La ieşirea din sala de judecată, Igor Dodon a spus că acest dosar este unul politic şi că ar fi fost realizat la comanda preşedintei Maia Sandu pentru a distrage atenţia de la problemele din Republica Moldova şi a lichida opoziţia, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri