Caută
Close this search box.

Imagini incredibile cu paramedicul care a salvat răniți ucraineni și ruși, iar acum este prizonieră şi numită „Hitler” VIDEO

Iulia Paievska a intervenit pe străzile din Mariupol încă de la primele atacuri asupra orașului. A ajutat cel puțin 66 de oameni, după cum arată și înregistrările pe care le-a realizat cu o cameră de corp, relatează AP.

De când a ajuns în mâinile rușilor, de pe 15 martie, soarta ei este incertă.

Pe 24 februarie, când primele obuze cădeau peste Mariupol, Taira a bandajat rana la cap a unui soldat ucrainean. Două zile mai târziu, un soldat din tabăra adversă primea ajutorul ei. Un rus.

„Acoperiți-l, tremură!”, se aude vocea ei pe înregistrare. Ea îl numește pe tânăr „Sunshine”, o poreclă pe care le-a dat-o multor soldați care i-au trecut prin mâini și și îl întreabă de ce a venit în Ucraina.

„Ai grijă de mine?”, este uluit soldatul rus. Răspunsul: „Îi tratăm egal pe toți, răniți ucraineni ori ruși”.

Zeci de astfel de clipuri arată intervențiile făcute de Taira. Într-un alt clip, datat 10 martie, doi soldați ruși sunt scoși dintr-o ambulanță de un militar ucrainean. Unul este într-un scaun cu rotile. Celălalt este în genunchi, cu mâinile legate la spate, cu o rană la picior.

O femeie o întreabă: „Ai de gând să-i tratezi pe ruși?”.

„Nu vor fi la fel de buni cu noi, dar nu pot să procedez altfel. Sunt prizonieri de război, iar eu sunt doctor”, spune Taira, potrivit Libertatea.

Taira este acum prizonierul rușilor, unul dintre sutele de ucraineni care au fost răpiți sau capturați. Moscova a negat că o are în cusodie, în pofida apariției sale pe rețelele de televiziune din  Donețk şi Rusia, rănită şi cu cătuşe la mâini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri