Caută
Close this search box.

Lituanienii strâng cinci milioane de euro în trei zile şi jumătate pentru a cumpăra Ucrainei o dronă turcească de tip Bayraktar TB2

împrumutul

Lituanienii au strâns peste cinci milioane de euro, într-o colectare publică de fonduri, cu scoul de a cumpăra o dronă militară Ucrainei, în semn de susţinere faţă de această ţară care luptă împotriva invaziei Rusiei, relatează AFP.

Banii necesari cumpărării unei drone turceşti de tip Bayraktar TB2 au fost strânşi în trei zile şi jumătate, printr-o colectare de fonduri care s-a încheiat sâmbătă seara în această baltică cu 2,8 milioane de locuitori.

”Este probabil pentru prima oară în istorie când cetăţenii unui stat pot să cumpere şi să doneze armament atât de greu altui stat”, declară influenţatorul Andrius Tapinas, fondatorul postului local de televiziune online Laisves TV, care se află la originea acestei iniţiative.

Laisves TV a anunţat că urmează să transfere banii strânşi Ministerului lituanian al Apărării, care urmează să achiziţioneze drona şi muniţia necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri