Primarul oraşului New York, Eric Adams, a crescut marţi nivelul de alertă asociat COVID-19 la „ridicat” din cauza numărului mare de internări ca urmare a unui noul val de COVID-19, relatează dpa.

Schimbarea nivelului de alertă survine după ce numărul de internări din cauza coronavirusului a crescut constant în ultimele două luni şi pe masură ce tot mai mulţi new-yorkezi sunt testaţi pozitiv.

„Oraşul New York a trecut la un nivel ridicat de alertă, ceea ce înseamnă că este momentul să ne protejăm pe noi înşine şi pe alţii făcând alegeri care ne pot feri prietenii, vecinii, rudele şi colegii de muncă să se îmbolnăvească”, a declarat comisarul pentru sănătate al oraşului, dr. Ashwin Vasan, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Ca oraş, dispunem de instrumentele necesare pentru a reduce impactul acestui val, inclusiv prin distribuirea de teste, măşti şi promovarea tratamentelor.

Revenirea la nivelul de ‘risc scăzut’ depinde de fiecare dintre noi şi, dacă vom respecta recomandările, anticipăm că vârful acestui val nu va dura mult. Ceea ce facem acum poate face diferenţa”, a mai spus dr. Ashwin Vasan.

Creşterea nivelului de alertă survine la o zi după ce primarul Eric Adams a anunţat distribuirea a 16,5 milioane de teste de COVID-19 către populaţie şi a unui milion de măşti de bună calitate, şi după ce Vasan a recomandat populaţiei să revină la purtarea măştii în toate spaţiile publice interioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here