Caută
Close this search box.

Noi ameninţări. Rusia susţine că are un laser, Peresvet, capabil să orbească toţi sateliţii

peresvet

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat că Rusia dispune de o armă laser, Peresvet, capabilă să orbească toţi sateliţii de pe orbita terestră, aflaţi până la 1.500 de kilometri altitudine, informează Reuters.

Sistemul laser, care ar fi unul mobil, a fost prima oară anunţat de preşedintele rus Vladimir Putin, în 2018, într-un moment în care Moscova a dezvăluit o întreagă gamă de super-arme, care includea rachete hipersonice, noua rachetă balistică Satan 2, o rachetă de croazieră capabilă să poarte încărcătură nucleară sau drone nucleare subacvatice, conform Digi24.

În prezent, se cunosc puţine lucruri despre acest super-laser sau despre performanţele sale. Tot ce se ştie este că arma este numită Peresvet, după numele călugărului-luptător ortodox rus Alexander Peresvet, mort într-un duel, în perioada medievală.

Vicepremierul rus Borisov a declarat că noua armă a ruşilor a reuşit să incendieze, în cadrul unui test, o dronă aflată la 5 kilometri distanţă, după ce fasciculul laser a fost menţinut pe ţintă timp de 5 secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri