Caută
Close this search box.

Peste 90 de morţi şi 26 de dispăruţi în urma ploilor torenţiale din Brazilia

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a survolat luni zonele afectate de ploile torenţiale care s-au soldat cu 91 de morţi şi 26 de dispăruţi în regiunea Recife (nord-est), unde căutările continuă în condiţii foarte dificile, relatează AFP.

„Nu ne-am putut apropia. Am vrut să aterizăm, dar piloţii au recomandat să nu facem acest lucru, din cauza instabilităţii solului”, a declarat şeful statului în cadrul unei conferinţe de presă în prezenţa mai multor miniştri, cu puţin timp înainte de anunţarea noului bilanţ de către pompieri.

Preşedintele Bolsonaro a postat pe Twitter un videoclip cu elicopterul în care se afla survolând regiunea, cu zone complet inundate şi cu un deal pe care vegetaţia este întreruptă de o bandă verticală maro uriaşă, cauzată de o alunecare de teren.

„Suntem trişti, bineînţeles, obiectivul nostru este să consolăm familiile şi să venim în ajutorul poulaţiei cu mijloace materiale”, a continuat el.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Ferreira, a anunţat că guvernul a deblocat un miliard de reali (aproximativ 198 de milioane de euro) pentru a ajuta victimele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri